Schoolnieuws

Onze huidige directeur Peter van Reeven gaat aan het eind van dit schooljaar met pensioen, na 25 jaar werkzaam te zijn geweest als directeur van onze school! Wij zijn daarom op zoek naar een nieuwe directeur. Via onderstaande link ziet u het filmpje dat wij hebben gemaakt, om een goed beeld van de school te geven.

schrijfdans

 • We oefenden de treinlussen.....straks in groep 3 schrijven we met een potlood. Dus dat hebben we alvast een keer gedaan. Alle groep 2 kinderen hebben als beloning gespeeld op het grote plein. Goed gedaan allemaal!

  techniek


 • Afgelopen donderdag, 22 maart was het weer zo ver; de techniekwedstrijd aan de T.U. te Delft.We deden mee aan twee opdrachten:

  -gr.5/6 maakte een ingenieus apparaat om een bootje een helling op te slepen
  -gr. 6/7 maakte een duikbootje, dat 3 minuten onder water moest blijven, om dan opeens boven water te komen.

  Dat was niet gemakkelijk! Tijdens de plusklas werd er enkele weken aan deze opdrachten gewerkt en hoewel niet aan de opdracht voldaan werd, was het toch een zeer leerzame middag.
  Groep 6 haalde zelfs de teamprijs binnen! Goed gedaan Charis, Trecy, Thijmen, Edgar en Yannick. Waarschijnlijk mogen jullie in juni naar Arnhem voor de landelijke finale!!
  Groep 6/7 (eigenlijk 7/8) won niets, maar presteerde toch goed. Het bootje bleef niet drie, maar zelfs vijf minuten onder water. Goed gedaan Ruben, Rik, Silvia, Evelijn en Elisabeth.
  Volgend jaar weer een kans!

  voorlezen

 • Als afsluiting van de leesweek hebben vandaag alle groepen uit de onderbouw een boek voorgelezen aan kinderen uit de onderbouw. Het zag er heel gezellig uit in school en er zijn veel boeken voorgelezen! 

  Filmfestival

 • Vrijdag zijn de groepen 5-8 naar het filmfestival gegaan. We werden hiervoor met de bus opgehaald bij school en naar de schouwburg gebracht. In de schouwburg kregen we 5 korte(re) filmpjes te zien, variërend van 3 tot 25 minuten. Zo zagen we:

  • Een film over een jongen die van gamen houdt, maar in het echt niks durft;
  • Een film over ijsberen op de Noordpool en dat ze door het smeltende ijs steeds minder ruimte hebben;
  • Een filmpje over een vogel die dood gaat, maar waar de onschuldige kat de schuld van krijgt. Grappige, chaotische, héél korte film;
  • Ook nog een documentaire over de Heijplaat. Hier konden we van leren dat iedereen, ongeacht nationaliteit of geloof toch vrienden kan zijn;
  • En een film over een meisje in Hongarije dat graag mee wilde zingen in het schoolkoor. Alleen zei de juf dat ze voortaan maar moest playbacken, omdat ze niet goed genoeg kon zingen. Haar vriendin kwam erachter en vond dit erg oneerlijk, dus bedachten ze een plan om wraak te nemen. 

   

  Juf Corine is vandaag 50 geworden! Alle kleuters hebben hard voor haar gezongen en ze is heel blij met ons mooie cadeau: een evenwichtsbalk voor de gymzaal. Juf Corine is onze gymjuf op woensdag en daar genieten alle kleuters van! 

   

  sint

 • Vandaag kwamen Sinterklaas en de Pieten op bezoek. En wat hadden ze dit jaar een spectaculaire aankomst! Sint kwam dit jaar met de ......helicopter!

  sint

 • Ook dit jaar hebben de leerkrachten van de Goede Herderschool weer een Pietenshow voor alle leerlingen opgevoerd. Het Sinterklaasfeest kon dit jaar bijna niet doorgaan, .....omdat de mooie Pieternella de hoofden op hol bracht bij alle pieten!

  schrijf


 • Bij schrijfdans waren veel paardenpietjes. We leerden om sprongetjes op papier te maken. En natuurlijk ook zelf over matten, daken en andere obstakelste klimmen als echte pieten!

  schrijfdans


 • Vandaag was het een sprookjesachtige schrijfdansles. Alle groepen 1 hebben de boze wolf getekend van Roodkapje. De wolf heeft scherpe tanden en grote handen en voeten.

  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  agenda

  02.jpg

  Zoeken