Schoolnieuws

Speciaal voor de Kinderboekenweek hebben alle groepen uit de bovenbouw een boek voorgelezen aan kinderen uit de onderbouw. Op alle vrije plaatsen in de school werd voorgelezen, zelfs onder de trap en in het speellokaal. Het zag er heel gezellig uit in school en er zijn veel boeken voorgelezen!

 

Dit jaar hebben we weer een voorleeswedstrijd in alle groepen gehouden. Eerst werden er voorrondes in de klas gehouden. De winnaar mocht tijdens de wedstrijd voorlezen. Alle kinderen hebben het erg goed gedaan!

De winnaar van groep 7 en 8 die dit jaar mee mag doen aan de voorrondes van Nationale voorleeswedstrijd is Ceyda uit groep 7. Wij wensen haar hierbij veel succes!

 

Afgelopen maandag was de start van onze kinderboekenweek. De leerkrachten lazen op het plein uit hun favoriete boek. Toen de kinderen op het plein kwamen, werden ze er direct bij betrokken en werd er voorgelezen. Daarna werd de kinderboekenweek geopend met het lied 'kom erbij', een mooi gedicht en zoals dat gaat met een opening, werd het lint doorgeknipt en was de kinderboekenweek officieel geopend.


Alle groepen 1 hebben een prachtige regenboog getekend op muziek. De kleuren weten we ook al! Na het tekenen hebben we gedanst met linten en het spannende regenboogspel gedaan.

 

Onze huidige directeur Peter van Reeven gaat aan het eind van dit schooljaar met pensioen, na 25 jaar werkzaam te zijn geweest als directeur van onze school! Wij zijn daarom op zoek naar een nieuwe directeur. Via onderstaande link ziet u het filmpje dat wij hebben gemaakt, om een goed beeld van de school te geven.

We oefenden de treinlussen.....straks in groep 3 schrijven we met een potlood. Dus dat hebben we alvast een keer gedaan. Alle groep 2 kinderen hebben als beloning gespeeld op het grote plein. Goed gedaan allemaal!

  • Een film over een jongen die van gamen houdt, maar in het echt niks durft;
  • Een film over ijsberen op de Noordpool en dat ze door het smeltende ijs steeds minder ruimte hebben;
  • Een filmpje over een vogel die dood gaat, maar waar de onschuldige kat de schuld van krijgt. Grappige, chaotische, héél korte film;
  • Ook nog een documentaire over de Heijplaat. Hier konden we van leren dat iedereen, ongeacht nationaliteit of geloof toch vrienden kan zijn;
  • En een film over een meisje in Hongarije dat graag mee wilde zingen in het schoolkoor. Alleen zei de juf dat ze voortaan maar moest playbacken, omdat ze niet goed genoeg kon zingen. Haar vriendin kwam erachter en vond dit erg oneerlijk, dus bedachten ze een plan om wraak te nemen. 

 

Juf Corine is vandaag 50 geworden! Alle kleuters hebben hard voor haar gezongen en ze is heel blij met ons mooie cadeau: een evenwichtsbalk voor de gymzaal. Juf Corine is onze gymjuf op woensdag en daar genieten alle kleuters van! 

 

nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Introductiefilmpje GHS

agenda

04.jpg

Zoeken