groep 8

juf Annette Spierenburg en juf Josca Punt


 

Dag 2 is ook weer om gevlogen. Wat hebben we weer prachtig weer gehad! We begonnen de ochtend met de verjaardag van Jedidja. Vervolgens hebben we 2 estafette-spellen gedaan. Bij de ene moest je bakjes optillen, het goede nummer vinden en dan een nummer onthouden. Dat was nog best moeilijk! Bij de tweede moest je zo snel mogelijk een T-shirt over iedereens hoofd en armen doorgeven.
Tegelijkertijd was de helft van de klas in de zaal hun gekregen vlieger aan het versieren.

In de middag zijn we naar het bos gegaan voor het douanespel en naar de duinen om onze vlieger te testen. Terug bij het huisje was het nog zo warm en zonnig dat we enthousiast aan de slag gingen met de waterpistooltjes van meester Koen! Nadat we in de avond ook nog weer een hoop spellen deden, zijn we nu moe en voldaan naar bed.


Dag 1 was een gezellige, drukke en zonnige dag. We hebben een goede reis in de bus gehad naar Burgh Haamstede. In Burgh Haamstede aangekomen hebben we eerste geluncht en daarna nog even lekker gespeeld. Vervolgens hebben we onze kamers ingeruimd, bedden opgemaakt en tassen alvast geparkeerd. Vervolgens hebben we in de middag een 6-kamp gedaan. Meester Koen had een heleboel samenwerk-spellen voorbereid. Zo hadden we een "boze buurman" en moesten we alle appels uit de tuin gooien, we hadden een cowboy-estafette waarbij je pas klaar was als je alle cowboy-kleren aan had, etc. In de avond hebben we nog in ons (dag)boekje geschreven, een spel gedaan en zelfs nog een wandeling in het donker. Dat was best spannend, want we gingen ook een stukje door een bos. En in het donker ziet alles er natuurlijk wat spannender uit!! Veilig kwamen we allemaal weer bij het kamphuis aan, waarna we richting bed konden. Op naar dag 2.


Groep 8 heeft in de kinderboekenweek kennis gemaakt met het nieuwste boek van Jozua Douglas. In de boeken van Douglas komen aardig wat robots voor: spionnenvliegen, een bestuurbare slang en een bestuurbaar spinnetje bijvoorbeeld. Naar aanleiding daarvan heeft groep 8 hun eigen robots ontworpen. Die kunnen van alles: koken, voorlezen, camoufleren, spionneren, etc. 

nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Introductiefilmpje GHS

agenda

01.jpg

Zoeken