groep 4b

juf Sandra Bakker en meester Dolf Beijers


Afgelopen woensdag hebben we in groep 4b het nieuwe jaar gevierd met een hapje en een drankje. Moeders en vaders hebben heerlijke dingen gebakken/meegenomen en ook konden de kinderen in de fotohoek leuke foto's maken.

Het was een groot succes!


Sinterklaas is weer langs geweest bij groep 4b. Alle kinderen hebben een leesplankje gekregen om daar hun Sinterklaasplaatjes op te leggen en om te zien of ze alle plaatjes al hebben of dat ze nog moeten ruilen. Gijs heeft hem in ieder geval al compleet.

Speciaal voor de kinderboekenweek kwam er een voetballer van Excelsior voorlezen in de klas. Natuurlijk had hij een speciaal voetbalboek om uit voor te lezen 'de sombrero van Diego'. Daarnaast hebben we het natuurlijk ook nog over voetbal gehad en heeft hij kort iets laten zien van wat hij kan in de klas.

 

Groep 4a/ 4b en groep 5 hebben bij het zwemmen een waterpoloclinic gehad. Ze vonden het erg leuk om eens op een andere manier te zwemmen!

 

Dit is een creatieve onderzoeksles in de klas dat kinderen aan het denken zet over (t)huis. Waar voel jij je thuis? In een tent, woonwagen, boot, boomhut of paleis? Wat heb je nodig om je thuis te voelen? Kan je dat laten zien? WAT KUN JE VERWACHTEN? De museumdocent kwam langs in de klas en heeft met de kinderen ontdekkt wat het betekent om je ergens thuis te voelen. Wat heb je daarvoor nodig? Willen we allemaal hetzelfde of niet? Spelenderwijs komen onderwerpen als ruimte, geborgenheid en natuur aan bod. Als afronding hebben de kinderen zelf een eigen (t)huis ontworpen.

  

 
 

In groep 4b hebben we meegedaan aan een wedstrijd van het Hofpleintheater. We moesten nieuwe woorden verzinnen en er ook een betekenis bij verzinnen. We hebben niet de hoofdprijs gewonnen, maar 13 van onze woorden vond de wedstrijdcommissie toch zó goed, dat ze ze met nog andere woorden van andere kinderen op een muur in het Hofpleintheater hebben geschreven. We konden daardoor afgelopen vrijdagmiddag met groep 4a en groep 4b naar de voorstelling “De Waaterwaack van Natterlande”. Het uitgangspunt is het gelijknamige boek van Marco Kunst. Leuk was het dat oud-leerling Tamar van Marsbergen in de voorstelling speelde en Lianne, de dochter van juf Danielle. We hebben enorm genoten!

 

In groep 4 leren kinderen taal en rekenen niet alleen vanuit boeken, maar er zijn allerlei leuke manieren waarop kinderen veel leren!
 

 

nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Introductiefilmpje GHS

agenda

03.jpg

Zoeken

Rondleiding

rondleiding Aangepast