groep 1/2a

juf Gemma Schneider en juf Estheran Flanders


 

Niet alleen van Nathalie konden de kinderen via de vertelkast genieten van een mooi voorleesverhaal, maar...zelfs de politie kwam voorlezen. Dat vonden de kinderen van gr. 1,2a erg gezellig. Ja, de politie is erg stoer, maar ook erg lief! Daar waren de kinderen volledig van overtuigd... 

Gelukkig nogmaals een beetje sneeuw.

Voor sommigen uit groep 1,2a was het weer heerlijk genieten. 

Anderen hadden het weer koud en wilden na 10 minuten alweer naar de warme klas. Emmertjes werden met sneeuw gevuld en naar de warme klas gebracht. Hoe snel zou dat gaan smelten?


 Groep 1/2a werkt over het poolgebied. We hebben zelf van onze handafdrukken pinguins gemaakt en daar hoort een heel leuk versje bij.

We zijn lekker in de sfeer van Sinterklaas.

Die is nu in het land en zelfs de rommelpiet is bij ons in de klas geweest. Wat een rommel had hij in gr. 1/ 2a achtergelaten. Foei, foei, rommelpiet.

De kinderen zijn hard bezig de klas gezellig te maken voor de verjaardag van Sinterklaas. Er worden cadeautjes ingepakt, cadeaupapier gestempeld en allerlei andere leuke pietenspelletjes gedaan. De kinderen kunnen vast veel meer vertellen dan wat hier beschreven staat. 

Ook vragen kinderen zich nu al af: juf, komt sinterklaas ook naar onze klas? Tja, dat weet de juf niet zeker, maar we hopen het wel. Spannend hoor... 

Of het buiten op de fiets is of binnen in de huishoek..., de kinderen zitten vol fantasie en genieten van het spelen samen.

'Herfst, herfst, wat heb je te koop,
honderdduizend bladeren op een hoop...'
Al die duizenden bladeren. Het kleuterplein lag helemaal vol. Geen probleem, dat werd verzameld en bewonderend keken de kinderen elke dag naar wat er allemaal uit de boom viel. We werkten over paddenstoelen en de juf kocht een heuse kweekset. De champignons groeien nu lekker door in onze klas.
Komt u ook een keer kijken?
De kinderboekenweek is al lang voorbij, maar toch nog een mooie foto van de mama van Suze die in de klas kwam voorlezen.
Ook het schoolontbijt was erg gezellig. Samen met de juf en de mama van Mayssoun hebben we gezellig genoten van al die lekkere boterhammen en krentenbollen. Heeerlijk...

De afgelopen 4 weken stond er een cijferwinkeltje in de klas. Alles wat met cijfers te maken heeft was er te koop. Zo stond er een weegschaal en lagen er cijferstoeppuzzels. Ook was er een reuze dobbelsteen te vinden, meetlinten, een cijferspel enz. enz. Maar het allerleukste was natuurlijk het afrekenen bij de kassa… Had je dan wel genoeg geld om af te rekenen? Sommige spullen kosten wel 40,- of soms wel 100,- euro! Hahahaha...

nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Introductiefilmpje GHS

agenda

02.jpg

Zoeken

Rondleiding

rondleiding Aangepast