Welkom op de site van
de Goede Herderschool
Adres: Kastanjeplein 6 - 3053CD - Rotterdam - 010-4189579

 

 

Over de GHS

Onze huidige directeur Peter van Reeven gaat aan het eind van dit schooljaar met pensioen, na 25 jaar werkzaam te zijn geweest als directeur van onze school! Wij zijn daarom op zoek naar een nieuwe directeur. Via onderstaande link ziet u het filmpje dat wij hebben gemaakt, om een goed beeld van de school te geven.

schrijfdans

 • We oefenden de treinlussen.....straks in groep 3 schrijven we met een potlood. Dus dat hebben we alvast een keer gedaan. Alle groep 2 kinderen hebben als beloning gespeeld op het grote plein. Goed gedaan allemaal!

  Praten met uw kind

  De rol van taal in de opvoeding. Bij de taalontwikkeling van kinderen spelen ouders een grote rol: uw kind heeft u nodig om te groeien. Welke rol speelt taal in de opvoeding?

   Laagdrempelige bijeenkomst

  Voedt u uw kind meertalig op, beheerst u de Nederlandse taal (nog) niet zo goed of wilt u meer weten over taalontwikkeling? Dan bent u van harte welkom!  

  De bijeenkomst wordt georganiseerd door de logopediste Barbara Witlox, peuterconsulente Mavis Sontotirto van CJG Hillegersberg-Schiebroek en Esther Olieberg medewerker ouderbetrokkenheid.

   Ervaringen uitwisselen

  U kunt ervaringen uitwisselen met andere ouders en de professionals zijn aanwezig voor tips en adviezen.

  Voor ouders met kinderen tot 4 jaar
  Datum: 18 april 2018
  Tijdstip: 8.45 tot 9.45 uur
  Locatie: Ouderkamer
  Goede - Herderschool
  Kastanjeplein 6
  3053CD Rotterdam
  Tel:010-4189579

  techniek


 • Afgelopen donderdag, 22 maart was het weer zo ver; de techniekwedstrijd aan de T.U. te Delft.We deden mee aan twee opdrachten:

  -gr.5/6 maakte een ingenieus apparaat om een bootje een helling op te slepen
  -gr. 6/7 maakte een duikbootje, dat 3 minuten onder water moest blijven, om dan opeens boven water te komen.

  Dat was niet gemakkelijk! Tijdens de plusklas werd er enkele weken aan deze opdrachten gewerkt en hoewel niet aan de opdracht voldaan werd, was het toch een zeer leerzame middag.
  Groep 6 haalde zelfs de teamprijs binnen! Goed gedaan Charis, Trecy, Thijmen, Edgar en Yannick. Waarschijnlijk mogen jullie in juni naar Arnhem voor de landelijke finale!!
  Groep 6/7 (eigenlijk 7/8) won niets, maar presteerde toch goed. Het bootje bleef niet drie, maar zelfs vijf minuten onder water. Goed gedaan Ruben, Rik, Silvia, Evelijn en Elisabeth.
  Volgend jaar weer een kans!

  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  agenda

  02.jpg

  Zoeken